Welke acties of promoties helpen jouw zaak vooruit?

Happy hour is waarschijnlijk de meest bekende promotie die gevoerd wordt door café uitbaters. Daarnaast is het met twee dineren en slechts één die betaalt ook populair bij vele brasseries en restaurants. Welke acties steken er nu het meest bovenuit? En kom je met elke actie wel uit de kosten? Wij overlopen voor jou de interessantste acties die je kan doen om de verkoop in jouw zaak te laten stijgen!

Promoties voor restaurants, brasseries en eetcafes

  1. Geef een gratis reep chocolade weg bij verkoop van een kop koffie. Op koffie neem je sowieso veel marge. Een gratis reep weggeven lijkt op het eerste zicht misschien verlieslatend maar zo’n reep hoeft niet veel te kosten. Neem niet meteen het duurste A-merk. Er zijn genoeg goedkope en lekkere alternatieven beschikbaar. De verkoop van koffie zie je zo in veel gevallen gigantisch stijgen. Als je de berekening maakt zal je winst er wel bij varen.
  2. Promoot een actie waarbij de jarige gratis eet als hij met iemand anders (of met vier) komt eten. De extra personen zorgen toch voor een win. 
  3. Geef op minder drukke dagen de cocktail van het huis gratis weg bij een diner voor 2. Zo trek je hopelijk meer volk naar je zaak.
  4. Trek tussen de middagshift en avondshift mensen naar je zaak met een actie zoals een gratis stuk taart of een gratis pannenkoek bij aankoop van de tweede koffie

Promoties voor cafés

  1. Geef een gratis chocolade weg bij verkoop van een kop koffie.
  2. Geef tijdens de match in het weekend 1 flesje bier gratis bij aankoop van 1 flesje bier
  3. Verloot maandelijks of wekelijks een fles bier onder je klanten die voor meer dan €20 besteld hebben
  4. Introduceer een bier van de maand. Zo kan je testen welke nieuwe bieren het meeste populariteit genieten zodat je ze kan opnemen in je assortiment
  5. Introduceer een tastingkaart. Zet alle (alcoholische) dranken op een tastingkaart en per bestelling vink je het drankje af op de kaart. Bij een volle kaart krijgt de klant een gadget, fles bier, korting,…

Zo, hopelijk hebben we jouw op ideeën gebracht om meer volk naar je zaak te trekken. Wissel regelmatig promoties en acties af want het effect ebt meestal weg na een paar weken. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms kom je echt uit bij een win voor je zaak. En die actie kan je dan gewoon integreren in je werking zodat het eigenlijk een standaard gang van zake wordt. 

Welke acties voor jij zoal en welke waren succesvol of minder succesvol?