Het terrasjesweer is op komst. Is uw zaak er klaar voor?

In maart lengen de dagen serieus. De eerste lentezon kan een zaterdag- of zondagnamiddag plots zomers doen aanvoelen. Mensen trekken erop uit om te gaan wandelen of fietsen en zoeken dan graag verpozing… op een leuk tuin- of straatterras. 

Waar u zoal op moet letten? Dat besrpeken we hier:

Zorg dat uw terras opvalt

Heeft uw zaak een ruim tuinterras? Dan kan het voor gasten soms moeilijk zijn om te weten of het terras al open is. Hang daarom een bord buiten met ‘tuinterras geopend’ of iets dergelijks om klanten te overtuigen binnen te komen. 

Maak een speciale terraskaart

Op terras bestellen klanten veel vaker cocktails. Daarbij hoort natuurlijk de bijbehorende finger food. Maak daarom een kleine terraskaart en zet de zomers producten in de kijker zoals: sangria, fruitbieren, borrelhapjes,…

Investeer in een terrasvuur

In het voor- en najaar koelt het ‘s avonds snel af. Hou je gasten langer bij je met een krachtige terrasverwarmer. Deze zorgt zonder twijfel voor meer omzet. Is terrasverwarming te duur? Of wil je het extra gezellige maken? Voorzie dan dekens waar de klanten onder kunnen kruipen. 

Zorg voor beschutting

Een terras zonder beschutting zal vooral klanten trekken in de zomerperiode. Als je ook in het voor- en najaar wil genieten van extra cliënteel op het terras zal je moeten investeren in een goede beschutting die de wind tegenhoudt en de zon versterkt. Ideaal is een glazen schutting of een winterharde haag. 

Richt je terras zomers in

Olijfbomen en palmbomen op terras. Lekker genieten in een lounge chair of bear chair, al dan niet onder een deken. Surfplank aan de muur, bar op het terras, je kan het zo gek niet bedenken maar één ding staat vast. Een goed terras doet je wegdromen naar vakantie en geeft je meteen een zomergevoel. Richt je terras dus gezellig in en je klanten zullen gegarandeerd graag en lang blijven zitten.

Denk aan je medewerkers

Denk na over hoe je het terras indeelt want dit heeft veel invloed op hoe je medewerkers straks klanten zullen gaan bedienen. Zorg voor korte looplijnen en probeer de bar niet te ver van het terras te scheiden of voorzie een speciale toog enkel voor het terras. Denk ook na over de toegangsplekken tot je terras. Voorzie er voldoende is hier de tip. Zorg ook voor genoeg ijskoelers en zet de kinderstoelen dichtbij. 

Hou je terras proper

Het terras is het verlengde van je zaak. Ze straalt de kwaliteit van je zaak ook uit. Een slordig of vuil terras maar een mooie zaak nodigt niet uit om binnen te komen. Vooral in de zomer kan je terras snel vuil worden door een regenbui of het snelle komen en gaan van klanten. Laat niets rondslingeren maar zorg dat klanten comfortabel kunnen gaan zitten op een propere stoel.