Ek 2020: opportuniteit voor uw zaak?

Wil je het EK voetbal op (groot) scherm tonen in je zaak? Hier hou je best rekening mee.

Komende vrijdag wordt het startschot gegeven van het EK voetbal. Het wordt een speciale editie want de matchen gaan maar liefst door in 11 verschillende Europese landen. België is jammer genoeg geen gastland, dat even terzijde.

Hoe sta jij tegenover het uitzenden van EK-matchen in je zaak?

Grote schermen in zaken, pop-up cafés, schermen op marktpleinen, fuiven en feesten,… Het zal omwille van de corona-maatregelen deze keer allemaal anders zijn maar dat wil niet zeggen dat jij je klanten niet kan verwennen met spannende EK-matchen op (groot) scherm!  Het EK blijft nog altijd een mooie opportuniteit om extra omzet binnen te halen. Zeker nu, omdat er net minder initiatieven zijn dan andere jaren omwille van covid. 

De behoefte bij de supporters is hoe dan ook groot om het EK in groep te beleven. Want niets is leuker dan samen te juichen voor je favoriete ploeg. Hoe speel je als horecazaak in op het EK met de geldende corona-maatregelen? We zetten de maatregelen nog even op een rijtje:

  • Er wordt best gewerkt met een reservatiesysteem, om grote samenscholingen te vermijden.
  • De locatie van het evenement moet afgesloten zijn zodat extra mensen niet zomaar kunnen aansluiten.
  • Schermen op terrassen en pleinen moeten zo opgesteld dat mensen van buitenaf niet kunnen meevolgen. Op die manier wil men samenscholingen rondom het evenement vermijden.
  • Buiten mogen maximaal 400 mensen samenkomen (100 tafels van 4), binnen 200 (50 tafels van 4), zoals dat voorzien is voor alle evenementen vanaf 9 juni. 
  • Er moet een toegangscontrole zijn aan de ingang om onder meer te controleren op gevaarlijke voorwerpen.
    • bron:vrtnieuws.be

Verder mag het geluid van de uitzending maximum 80 decibel zijn en moet je zaak sluiten om 23.30 uur. Of de wedstrijd nu gedaan is of niet. We hebben zelf al bericht ontvangen van verschillende zaken dat ze een groot scherm zullen opstellen met in acht name van de geldende regels. Twijfel je als zaak? Weet dus dat het kan!

Ik wil gewoon de wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden in mijn zaak, dat mag toch?

Check best of je niet eerst een aanvraag moet doen bij je gemeentebestuur. Verder is het zo dat de wedstrijd enkel bekeken mag worden van in je zaak en niet vanaf de straatzijde of buitenkant om samenscholing te vermijden. Gasten moeten in een bubbel van vier aan tafel zitten en er moet 1.5 meter ruimte zijn tussen de tafels.

Geef de optie aan je gasten om te reserveren.
Zo ben je zeker dat alles covid-proof verloopt. Verder krijg je zo een goed beeld van de mogelijke opkomst. 

Een grotere ruimte, liefst buiten, is ideaal
Je kan binnen 200 mensen laten genieten van het EK voetbal (50 tafels van 4 personen)  Een goede ventilatie is dan een must. Buiten kunnen dat 400 personen zijn (100 tafels van 4 personen).

Heb je geen groot terras? Dan kan je misschien in de onmiddellijke omgeving van je zaak in overeenstemming met het gemeentebestuur beroep doen op openbare ruimte zoals parkings, ruimte op de straat of in een park. Probeer creatief te zijn en out-of-the box te denken. Je kan ook de handen in elkaar slaan met naburige zaken en samen bekijken wat mogelijk is. 

Laat jezelf niet meteen uit het lood slaan door de verschillende regels die gevolgd moeten worden. Het kan overweldigend klinken maar eens je goed weet wat kan en niet kan en is het eenvoudiger om zelf de kosten-baten analyse te maken voor je zaak. 

Ben je eruit en organiseer je de EK-wedstrijden op (groot) scherm? 
Lees dan deze 10 tips om het maximale uit de EK-periode te halen

PS: handig voor tijdens het EK Voetbal ⚽️ 

Garçon, dé gratis digitale menukaart met QR-code! Je klanten kunnen gemakkelijk je menukaart bekijken op hun smartphone terwijl ze naar de match kijken. Ontdek meer

Leg net als meer dan 100 andere horecazaken QR-codes van Garçon in je zaak en ontdek de vele gemakken van onze gratis digitale menukaart. Gemakkelijke voor jou én je klanten!
Gratis digitale menukaart en QR-codes aanmaken